Jongeren en jongvolwassenen

Opgroeien, een parcours van kansen en uitdagingen

Jij hebt als jongere of jongvolwassene alle kansen voor je liggen.  Je toekomst ligt nog helemaal open.  Maar in mijn contacten met jullie zie ik elke dag dat het niet vanzelfsprekend is om deze kansen volledig te benutten.  Het leven als jongere is een stuk ingewikkelder dan vroeger.  Je zit misschien met veel vragen, onzekerheden of een heel concreet probleem.

Het is je uitdaging om jezelf goed te leren kennen, je te ontwikkelen tot de persoon die je graag wil zijn en tijdelijke problemen te overwinnen.  Doe dit vooral eerst op je eigen manier en tempo.  En wanneer dat niet helemaal lukt, ben ik er om je daarbij te helpen als je dat wil. 

Bij het begeleiden van jongeren en jongvolwassenen zie ik een aantal thema’s regelmatig terugkomen : 

Coaching thema’s of problematieken staan vaak niet op zichzelf en als jij nog geen duidelijk inzicht hebt in wat er precies foutloopt, gaan we tijdens de eerste gesprekken samen op zoek naar de belangrijkste problematiek die je dwarszit en de doelstellingen die je daarrond wil bereiken.  

Wederzijds vertrouwen staat centraal

Als jongerencoach help ik je om je gedachten te ordenen, jezelf beter te leren kennen en je persoonlijkheid te ontwikkelen.  Alles kan daarbij in een open gesprek aan bod komen. 

Onze relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen.  Ik vertrouw erop dat je eerlijk tegen me bent en echt bereid om zelf de verantwoordelijkheid voor je keuzes op te nemen.  Jij mag erop vertrouwen dat alles wat je vertelt tussen ons blijft tenzij jij of anderen in gevaar blijken te zijn.  Is er toch iets wat je ouders of iemand anders dienen te weten, dan overleggen we samen hoe we het hen vertellen.  

ONDERNEEM, GROEI, SCHITTER

Kies vandaag nog voor de weg naar je beste zelf.

Kajto Coaching Coach Sophie Faes portret